V Žilinskom kraji štrajkuje 49 stredných škôl v pôsobnosti ŽSK

28.11.2012 Žilina

Žilina 28. novembra (TASR) – V Žilinskom kraji je do štrajku zapojených 49 zo 67 stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK), pričom riadne sa vyučuje v 18 a čiastočne v 18 školách. TASR o tom informovala hovorkyňa ŽSK Hana Danová.

Do štrajku sa podľa nej zapojilo 93,75 percenta gymnázií a 69,39 percenta stredných odborných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti ŽSK a v nich 37,81 percenta pedagogických a 4,86 percenta nepedagogických zamestnancov.

Podľa predsedníčky Krajskej rady Odborového zväzu (OZ) pracovníkov školstva a vedy (PŠaV) - Združenia základného školstva v Žilinskom kraji Nory Zapletajovej je v štrajku zhruba 57 percent zamestnancov základných škôl a mimo prevádzky je okolo 200 škôl.

V Žiline sú podľa hovorcu mesta Pavla Čorbu v prevádzke všetky materské školy, zatvorených je 10 základných škôl z 18 v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Žilina a jedna škola funguje v obmedzenom režime. "Ak to bude potrebné, činnosť pre deti zabezpečia počas štrajku Centrá voľného času (CVČ),“ uviedol Čorba.

Hovorca mesta Martin Jozef Petráš TASR informoval, že v štrajku je osem z deviatich ZŠ v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta a Základná umelecká škola (ZUŠ) na ulici Mudroňa. Neštrajkuje ani jedna materská škola. "Rodičia môžu umiestniť deti v ZŠ na ulici Jahodnícka a v CVČ Kamarát,“ dodal Petráš.
 

Vyberte región